Microsoft Azure ortamınızda oluşturulmuş bir depolama hesabı kaynağınız mevcutsa aşağıda kısaca değineceğimiz veri hizmetlerini bilmeniz gerekmektedir :

Bu servisleri maddeler halinde sıralayalım o halde :

  • Azure Blobs
  • Azure Files
  • Azure Queues
  • Azure Tables

Azure Blobs yani Azure Nesneleri, Tasarruf için yoğun olarak kullanılmaktadır. Binary yani İkili veriler, Dosyalar , Görüntü Dosyaları ve bir çok örnek verilebilecek yapılandırılmamış verileri depolamak için yaygın olarak kullanılan hizmetlerden biridir.

Azure Files yani Azure Dosyaları , Server Message Block ( SMB ) yani Sunucu ileti Bloğu protokolünü kullanarak , yaygın bir ağ paylaşım çözümüdür. Bu Paylaşılan Dosyalar, Herhangi bir sürücü olarak konfigüre ederek birden fazla Sanal Makine tarafından kullanılabilir. Azure Files yapısı genellikle On-premise yani şirket içinde ortamda hibrit bir mimari gerektiğinde kullanılabilmektedir. Azure Dosya Paylaşımını ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi REST API’ler aracılığıyla erişilebilir ve Shared Access Signature ( SAS ) yani Paylaşılan Erişim İmzası kullanarak Azure Dosya Paylaşımının içeriğindeki herhangi bir dosya paylaşımına URL üzerinden güvenli bir şekilde erişebilir.

Azure Queues yani Azure Kuyrukları , Olması gereken bir mesajı veya birden çok mesajları depolamak için kullanılmaktadır. Senkronizesiz olarak işlenmekedir. Her mesajın boyutu 64 KB’a kadar olabilir ve Milyonlarca mesajlar bir kuyruğa katılabilir veya eklenebilir.

Azure Tables yani Azure Tabloları , Yapılandırılmış NoSQL verileri bulutta depolayan ve şema olmadan anahtar veya öznitelik deposu sağlayan Azure Hizmetidir. Ortamlarda büyük boyutlarda yapılandırılmış verileri depolamaktadır.

21 Temmuz 1992 tarihinde İstanbulda Doğdum. Özel bir bankanın Sunucu ve Sanal Sistemler ekibinde görev alıyorum. Aynı zamanda Gazi Üniversitesinde Bilişim Enstitüsü Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapıyorum. 2010 yılından beri bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu sektöre ilk başladığımdan beri öğrendiğim ve yaşadığım teknik sorunları belgelemeye çalıştım ve dokümantasyon konusunda kendimi çok geliştirdim. Geliştirdiğim bu beceri ile insanlara faydalı içerikler üretmeye başladım. Makalelerimi okuyan deneyimli meslektaşlarım, yeni başlayanlar ve öğrenciler için Microsoft ürünleri ile ilgili çok fazla içerik üretmeye çalışıyorum ve üzerinde çalışmaya devam ediyorum. İçerik üretmekten gerçekten keyif alıyorum. Microsoft ürünleriyle ilgili çeşitli Portal ve Blog sitelerinde yazar olarak görev alıyorum. 2020 yılı itibari ile Türkiye'nin en büyük Çözümpark Bilişim Portalında yazar olarak görev almaya başladım. Bu başlangıçla birlikte birden fazla blog ve siteden teklif almaya başladım. İnsanlara daha fazla içerik üretebilmek adına Linkedin sayfası ve Microsoft Azure Bilgi Paylaşım Platformu adlı grup üzerinden binlerce kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun son derece motive edici olduğunu söyleyebilirim ve bu sayfada ve grupta haftalık bazen de günlük olarak ürettiğim içerikler var. İnsanlara faydalı olması ve geri dönüşleri beni daha çok yazmaya sevk ediyor. Gönüllülük kapsamında birden fazla kuruluşta Microsoft ürünleri ile ilgili etkinlikler, eğitimler, çalıştaylar düzenliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir