Defender for Storage yani bir anlama Kötü Amaçlı Yazılım Taraması olarak anılıyor. Microsoft Defender’ın eklentisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Eylül itibariyle Kullanıma sunulmaya başlanmıştır.

Peki bizlere ne gibi katkıları ve getirileri mevcut :

  • Maliyet bakımından uygun yani Tarama yapılan data kadar maliyet optimizasyonu sağlayan fiyatlandırma imkanı sağlamaktadır.
  • Tam anlamıyla Agentless yani Ajansız koruma olanağı mevcut.
  • Gerçek zamanlı data çekebilme olanağı mevcut.

Fiyatlandırma bakımından Storage modellerinde kullanılan politikaya benzer bir şekilde ilerlediğini görmekteyiz. Storage ‘da Taranan Gigabyte başına fiyatlandırma gerçekleştirilmektedir.

Peki bu kadar anlattık 🙂 Bu özelliği nasıl etkinleştirebilirsiniz ?

  1. İlk öncelik olarak ortamınızda Microsoft Defender for Cloud kullanmanız gerekmektedir.

2. Microsoft Defender Cloud içerisinde ” Management ” bölümünde ” Environment Settings “ seçeneği seçerek Storage account’umuzu kapsayan Subscription’ımıza ulaşırız. Bu özelliği etkinleştirmek istediğimiz Abonelik seçim işlemini gerçekleştiririz.

3. İlgili abonelik seçimi gerçekleştirdiğinizde ” Defender Plans “ bölümünden ” Storage ” servisi ” On ” duruma getirilerek , tarama için plan oluşturulur. Bunun için ” New plan available ” seçeneğini seçerek devam edebilirsiniz.

4. Konfigürasyonları değiştirerek plan upgrade işlemini yapabilirsiniz. Aylık ne kadar GB tarama işlemi yapılacak bunu sınırlandırabilirsiniz.

İşlemlerimiz bu kadar .

Bu işlemle birlikte artık Azure Cloud ortamındaki Storage alanımızı malware tehditlerine karşı korumuş olacağız.

Daha fazla bilgi için : https://azure.microsoft.com/en-us/updates/general-availability-malware-scanning-in-defender-for-storage-2/

21 Temmuz 1992 tarihinde İstanbulda Doğdum. Özel bir bankanın Sunucu ve Sanal Sistemler ekibinde görev alıyorum. Aynı zamanda Gazi Üniversitesinde Bilişim Enstitüsü Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapıyorum. 2010 yılından beri bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu sektöre ilk başladığımdan beri öğrendiğim ve yaşadığım teknik sorunları belgelemeye çalıştım ve dokümantasyon konusunda kendimi çok geliştirdim. Geliştirdiğim bu beceri ile insanlara faydalı içerikler üretmeye başladım. Makalelerimi okuyan deneyimli meslektaşlarım, yeni başlayanlar ve öğrenciler için Microsoft ürünleri ile ilgili çok fazla içerik üretmeye çalışıyorum ve üzerinde çalışmaya devam ediyorum. İçerik üretmekten gerçekten keyif alıyorum. Microsoft ürünleriyle ilgili çeşitli Portal ve Blog sitelerinde yazar olarak görev alıyorum. 2020 yılı itibari ile Türkiye'nin en büyük Çözümpark Bilişim Portalında yazar olarak görev almaya başladım. Bu başlangıçla birlikte birden fazla blog ve siteden teklif almaya başladım. İnsanlara daha fazla içerik üretebilmek adına Linkedin sayfası ve Microsoft Azure Bilgi Paylaşım Platformu adlı grup üzerinden binlerce kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun son derece motive edici olduğunu söyleyebilirim ve bu sayfada ve grupta haftalık bazen de günlük olarak ürettiğim içerikler var. İnsanlara faydalı olması ve geri dönüşleri beni daha çok yazmaya sevk ediyor. Gönüllülük kapsamında birden fazla kuruluşta Microsoft ürünleri ile ilgili etkinlikler, eğitimler, çalıştaylar düzenliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir