Önceki maklemizde Windows Virtual Desktop ortamının değerlendirilmesi ile alakalı olumlu durumları yazmıştık. Eğer ilk makalemizi okumadıysanız aşağıdaki linkten erişebilirsiniz :

Şimdi bu makalemizde ise Azure Virtual Desktop’a uygun olmayan ortamlardan bahsedeceğiz.. O halde başlayalım :

Organizasyonunuzda , Offline bir senaryoda çalışıyorsanız veya Kullanıcılarınızın internet bağlantısı yavaşsa Windows Virtual Desktop sizin için en iyi seçenek olmayacak. Sebebi şudur ki : Tamamen İnternet Bağlantısına dayalı olduğu için… Böyle bir durumunuz var ise Ozaman Citrix çok iyi bir yol olabilir.

O halde yukarıda Citrix’ten bahsettik biraz Windows Virtual Desktop ile Citrix VDI ortamını karşılaştıralım :

O halde yukarıda Citrix’ten bahsettik biraz Windows Virtual Desktop ile Citrix VDI ortamını karşılaştıralım :

İlk önce Maliyet ;

Citrix VDI ile birkaç şirket içi yani on-premise sunucuya ihtiyacınız olacak. Windows Server İşletim Sistemi , Windows Remote Desktop Services veya CAL’ler yani İstemci Erişim Lisansları ve sonra tüm bunların üzerine Citrix , Küçük ve orta ölçekli bir işletmeniz varsa , oldukça pahalıya mal olmaktadır. Fakat büyük çaplı bir işletmeniz var isa bunların zaten çoğuna sahipsiniz.

Windows Virtual Desktop ile , Sanal Makineler ,  Windows 10 Lisansı veya Office365 aboneliği için ödeme yapacaksınız. Ama Windows Virtual Desktop’un daha ucuz olduğunu söylemek yeterli ve çok daha az maliyeti olduğunu söyleyebiliriz.

İkinci Bağlantı ;

Offline bir senaryoyu desteklemeniz gerekiyorsa , Windows Virtual Desktop’ta böyle bir seçenek olmadığı için Citrix gidilecek yol olacak.

Üçüncü Control ;

Citrix ile Daha fazla kontrole sahip olacaksın , Provision ortamın kullanım kolaylığı ile Windows Virtual Desktop daha ideal görünmektedir.

Makalemi zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Diğer makalelerimde görüşmek üzere.

Faydalı olması Dileğiyle.

21 Temmuz 1992 tarihinde İstanbulda Doğdum. Özel bir bankanın Sunucu ve Sanal Sistemler ekibinde görev alıyorum. Aynı zamanda Gazi Üniversitesinde Bilişim Enstitüsü Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapıyorum. 2010 yılından beri bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu sektöre ilk başladığımdan beri öğrendiğim ve yaşadığım teknik sorunları belgelemeye çalıştım ve dokümantasyon konusunda kendimi çok geliştirdim. Geliştirdiğim bu beceri ile insanlara faydalı içerikler üretmeye başladım. Makalelerimi okuyan deneyimli meslektaşlarım, yeni başlayanlar ve öğrenciler için Microsoft ürünleri ile ilgili çok fazla içerik üretmeye çalışıyorum ve üzerinde çalışmaya devam ediyorum. İçerik üretmekten gerçekten keyif alıyorum. Microsoft ürünleriyle ilgili çeşitli Portal ve Blog sitelerinde yazar olarak görev alıyorum. 2020 yılı itibari ile Türkiye'nin en büyük Çözümpark Bilişim Portalında yazar olarak görev almaya başladım. Bu başlangıçla birlikte birden fazla blog ve siteden teklif almaya başladım. İnsanlara daha fazla içerik üretebilmek adına Linkedin sayfası ve Microsoft Azure Bilgi Paylaşım Platformu adlı grup üzerinden binlerce kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun son derece motive edici olduğunu söyleyebilirim ve bu sayfada ve grupta haftalık bazen de günlük olarak ürettiğim içerikler var. İnsanlara faydalı olması ve geri dönüşleri beni daha çok yazmaya sevk ediyor. Gönüllülük kapsamında birden fazla kuruluşta Microsoft ürünleri ile ilgili etkinlikler, eğitimler, çalıştaylar düzenliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir