Browser hatalarından sıkıldınız mı ?

Sakin olun. Çözümü mevcut 🙂

Microsoft Azure Cloud kabul edelim ki Google Chrome ve bunun gibi bir çok farklı Browser’lar da bazı durumlarda çok fazla hata verdiğine rastlamışsınızdır.

Kaynak Dağıtımı , Kaynak oluştururken içerisinde ki bazı özellikleri aktifleştirememe , Seçeneği seçtiğinizde varolan oluşturulan kaynağı bile bazı durumlarda bulamıyor olabiliyorsunuz

Hepsi bir can sıkıcı ve işimizi engelliyor diyebiliriz.

Peki Bunun çözümü ne olacak diyebilirsiniz ?

İlk başlamadan önce şöyle bir öneri de bulunmak istiyorum. Microsoft Azure Cloud Portalını stabil , hızlı ve hatasız olarak kullanmak istiyorsanız tercih edeceğiniz Browser ” Microsoft Edge ” olmalıdır.

Bu makaleyi yazmamdaki amaç farklı bir öneri ile karşınıza gelmekti ve bunu sizlere detaylı şekilde anlatmaya çalışacağım .

İlk önce PWA dedik . PWA Nedir ? diye merak edenler olabilir .

Progressive Web Application yani ” Progresif Web Uygulamaları ” anlamına gelmektedir. Bu uygulamalar sayesinde uygulamalarınızı modern olarak kullanmanıza olanak sağlayan browser yani tarayıcı özelliklerini kullanan uygulamalardır. Bu uygulamaları Mobil Telefon , Tablet aklınıza hangi mobil cihaz geliyor ise bu gibi cihazlara kurulumlarını gerçekleştirerek kullanıma başlayabilirsiniz. Bu uygulamalar Offline yani Çevrimdışı yada Slow Connection yani Yavaş Bağlantılar da kullanabilme imkanına sahipsiniz. Bu uygulama işletim sistemli bazlı çalışmamaktadır ( bu uygulamaya kullanabilmeniz için MacOS yada Windows işletim sistemini kurmanız gerekiyor şeklinde bir hata almıyorsunuz )

Buraya kadar şahane bir öneri olduğunu öznel bir düşünce ile söyleyebilirim .

Peki biz bu özelliği kullanarak ne gibi faydalarını görebileceğimizi maddeler halinde açıklamaya başlıyorum :,

  • Çevrimdışıyken bile çalışmalarınıza ara vermeden devam edebilirsiniz.
  • Kaynak dağıtım işlemi gerçekleştiriyorsunuz , Kaynak Silme işlemi gerçekleştiriyorsunuz bunlara ait işlemlerin başarılı veya başarısız gerçekleştiğinin bildirimini alabilmenizi sağlar.
  • Start Menu ve yani Başlangıç Menüsü ve Taskbar yani Görev Çubuğuna eklenebilir.
  • Bilgisayarınızı , Mobil Cihazınızı açtığınızda otomatik olarak PWA açılabilir. ( Browser bağlantısı gerçekleştirme gereksinimi duymadan uygulama halinde açılması biraz zaman kazandırabilir )

Şimdi PWA ‘nın ne demek olduğunu ve PWA ‘nın bizlere ne gibi faydası ve getirisinin olacağından bahsettik. Peki biz bunu herhangi bir cihazımızda nasıl kullanım gerçekleştirebiliriz . Bunları adım adım detaylandıralım :

İlk öncelik olarak Microsoft Edge tarayıcısını açarak PWA’ya dönüştürme işlemi yapacağımızın bilgisini verelim .

Microsoft Edge Tarayıcısında Microsoft Azure Cloud Portalını açıyoruz.

Sonrasında Microsoft Edge Browser’ın en sağındaki ayarların bulunduğu konfigürasyonlara gidiyoruz. ” Apps ” seçeneğine tıkladıktan sonra browser’da açmış olduğumuz Portalın PWA’sını görmüş olduk. ” Install Microsoft Azure portal (PWA) ” seçeneğini seçeriz.

” Install ” seçeneğini seçerek kurulumu başlatırız.

PWA Kurulumumuzu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.

App için bazı özellikleri aktifleştirip aktifleştirmeyeceğimizi sormaktadır. Aktifleştirmek istediklerimizi tik seçeneği ile seçebiliriz.

” Pin to Taskbar ” Görev çubuğuna sabitlemek isterseniz

” Pin to Start ” Start menüsünde görünmesini isterseniz

” Create Desktop Shortcut “ Cihazınızın Masaüstüne kısayol oluşturulmasını isterseniz

” Auto-start on device login “ cihazınızı açtığınızda otomatik başlamasını isterseniz

bu seçenekleri seçebilirsiniz. Ardından ” Allow ” seçeneğini seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

PWA kısayolunun cihazımızın masaüstüne geldiğini görmüş olduk.

Cihazımızın Start Menüsünde de PWA’mızı görmüş olduk.

İşlem tamamlanmıştır. Bu kadar basit bir işlem .

Ayrıca PWA uygulamalarını Microsoft Intune aracılığıyla İstemci cihazlarınıza dağıtım gerçekleştirebilirsiniz.

Makalemi okuyan herkese çok teşekkür ederim. Bir başka makalemizde görüşmek üzere

Faydalı olması dileğiyle

Görsel Kaynakçası : https://www.extwebtech.com/blog/progressive-web-apps-becoming-the-future-of-web-development/

21 Temmuz 1992 tarihinde İstanbulda Doğdum. Özel bir bankanın Sunucu ve Sanal Sistemler ekibinde görev alıyorum. Aynı zamanda Gazi Üniversitesinde Bilişim Enstitüsü Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapıyorum. 2010 yılından beri bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu sektöre ilk başladığımdan beri öğrendiğim ve yaşadığım teknik sorunları belgelemeye çalıştım ve dokümantasyon konusunda kendimi çok geliştirdim. Geliştirdiğim bu beceri ile insanlara faydalı içerikler üretmeye başladım. Makalelerimi okuyan deneyimli meslektaşlarım, yeni başlayanlar ve öğrenciler için Microsoft ürünleri ile ilgili çok fazla içerik üretmeye çalışıyorum ve üzerinde çalışmaya devam ediyorum. İçerik üretmekten gerçekten keyif alıyorum. Microsoft ürünleriyle ilgili çeşitli Portal ve Blog sitelerinde yazar olarak görev alıyorum. 2020 yılı itibari ile Türkiye'nin en büyük Çözümpark Bilişim Portalında yazar olarak görev almaya başladım. Bu başlangıçla birlikte birden fazla blog ve siteden teklif almaya başladım. İnsanlara daha fazla içerik üretebilmek adına Linkedin sayfası ve Microsoft Azure Bilgi Paylaşım Platformu adlı grup üzerinden binlerce kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun son derece motive edici olduğunu söyleyebilirim ve bu sayfada ve grupta haftalık bazen de günlük olarak ürettiğim içerikler var. İnsanlara faydalı olması ve geri dönüşleri beni daha çok yazmaya sevk ediyor. Gönüllülük kapsamında birden fazla kuruluşta Microsoft ürünleri ile ilgili etkinlikler, eğitimler, çalıştaylar düzenliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir